vineri, 10 septembrie 2010

Sorin Ovidiu Vântu, arestat pentru 29 de zile

Tribunalul Bucureşti a hotărât azi arestearea pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alex Stoian. După pronunţarea deciziei omul de afaceri a strigat către judecătoare: "Ruşine doamnă, ruşine!"

Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore alături de Octavian Ţurcan şi Alex Stoian. Patronul de la Realitatea este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat, în lipsă, la 15 ani de detenţie pentru fraudarea a peste 300.000 de investitori FNI. În urma procesului judecătoarea a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, valabile până pe 8 octombrie, pe numele celor trei inculpaţi, care pot contesta decizia sa la Curtea de Apel a Capitalei.

În acelaşi dosar cu Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alex Stoian este anchetat şi Liviu Luca, acesta din urmă fiind însă cercetat în libertate.

Cei trei inculpaţi au declarat că vor face recurs.

Înainte de a fi scos din boxa acuzaţilor, SOV a declarat: "Asistaţi la cea mai cumplită perioadă din istoria României de după 1989".

Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că, inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a trimis sume de bani condamnatului Popa Nicolae, pentru ca acesta să se sustragă de la executarea pedepsei de 15 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 423/20.03.2007 a Tribunalului Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 24.632/3/2006, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 2098/2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dosar în care la data de 23 iulie 2009 a fost emis mandat european de arestare.

Urmărirea penală a stabilit că transmiterea sumelor de bani s-a realizat în baza dispoziţiilor inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o bancă cu sediul în Nicosia, Cipru, în contul unei societăţi comerciale înregistrate în Indonezia, la care condamnatul Popa Nicolae avea acces cu ajutorul inculpatului Ţurcan Octavian, sau în numerar cu sprijinul inculpatului Stoian Alexandru.

Extrădarea lui Nicolae Popa a fost aprobat de către preşedintele indonezian

"Din informatiile transmise de Ambasada Romaniei la Jakarta, rezulta faptul ca presedintele indonezian a aprobat, la 25 august 2010, decretul privind inceperea procedurii de extradare in cazul persoanei mentionate. Autoritatile indoneziene au precizat ca vor initia masurile aferente continuarii procedurii de extradare, etapa urmatoare fiind cea judiciara", se arata intr-un comunicat al MInisterului Justitiei.

sursa:libertatea.ro

Gabriel Dima

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu