duminică, 13 februarie 2011

Atentie la "vanatorii de accidente "

Escroci care pândesc momentul favorabil şi vă lovesc în aşa fel încât voi să păreţi vinovaţi de producerea accidentului. Apoi, vă cer bani pentru a nu face plângere la poliţie, plângere care v-ar putea atrage nu numai o amendă, ci şi suspendarea carnetului de şofer, în multe cazuri. Azi, vă prezentăm cele mai întâlnite situaţii generate de “vânătorii de accidente”. Citiţi şi băgaţi la cap, ca să nu cădeţi victime escrocilor.
Ieşirea asistată din parcare
Cum se întâmplă: când vrei să ieşi din parcare, un individ apare în spatele tău şi-ţi face semn că nu vine nimeni şi e ok să ieşi. Bazându-te pe indicaţiile lui, dai cu spatele, iar în momentul acela un alt şofer - care, chipurile, merge regulamentar - intră în tine. Din punct de vedere legal, tu eşti de vină, pentru că nu te-ai asigurat, iar cel care te-a lovit ştie asta şi te şantajează. Dacă nu-i dai bani, merge la Poliţie, iar tu îţi pierzi permisul.
Bunul samaritean
Aceasta e cea mai folosită metodă. Când ajungi în intersecţie venind de pe o stradă cu indicatorul “Cedează trecerea”, un şofer care are prioritate, în loc să treacă el primul, opreşte şi-ţi face semn să treci tu. Însă când intri în intersecţie, el accelerează şi te loveşte. Conform Codului Rutier, tu ai greşit, pentru că trebuia să cedezi trecerea. Prin urmare, victima e, de fapt, vinovată...


Frâna de urgenţă
Cum se întâmplă: te afli pe o străduţă îngustă, cu o singură bandă pe sens. Escrocul conduce în faţa ta, iar după ce se asigură că distanţa dintre voi e prea mică pentru a-l putea evita în caz de frână, opreşte brusc, iar tu intri în el. Din punct de vedere strict tehnic, tu eşti vinovat şi rişti să-ţi pierzi permisul. Ştiind asta, cel lovit îţi va cere bani pentru a nu raporta accidentul.

 Poliţia: «E nevoie de flagrant»
Referitor la situaţia în care unii şoferi ar fi ajuns victime ale şantajiştilor şoselelor, surse din Poliţia Rutieră ne-au declarat: “Nu avem informaţii că acesta e un mod de operare existent la nivelul Capitalei sau al ţării. Este şi foarte greu de probat că un şofer este tamponat în trafic şi apoi escrocat. E nevoie de un flagrant”.
Dacă se dovedeşte că unui şofer i s-au cerut bani pentru a nu fi reclamat la Poliţie, vorbim de şantaj, iar cazul trebuie preluat de judiciariştii de pe raza sectorului unde s-a întâmplat fapta.


sursa:libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu